Roulade af svinebov med vinblade og feta, porretimbale og rucola-olivensauce

Sådan gør du

  • 1 Kødet: Bestil kød og evt. svinenet hos slagteren et par dage i forvejen.
  • 2 Skær kødet således ud – eller bed slagteren gøre det: Afmærk først hvor de fire skiver skal skæres ved et snit i overfladen.
  • 3 Skær derefter en dyb lomme ned midt i hvert stykke.
  • 4 Skær de fire stykker fra hinanden, se foto.
  • 5 Bred hver skive kød ud og bank det let til en ensartet tykkelse.
  • 6 Krydr kødet med peber. Læg vinblade på kødet.
  • 7 Læg en række feta på samt en kvist timian eller timianblade.
  • 8 Rul kødet lidt stramt sammen som til en roulade.
  • 9 Pak den evt. i et passende stykke svinenet og snør den med snor.
  • 10 Hvis man ikke har svinenet, kan man blot snøre rouladen med snor.
  • 11 Dup rouladerne tørre med køkkenrulle.
  • 12 Varm olien i en gryde eller pande med låg.
  • 13 Brun kødet og drys med lidt salt og peber.
  • 14 Pas på med saltet, da både vinblade og feta er salte.
  • 15 Tilsæt hvidvin og bouillon. Lad det koge op.
  • 16 Skru ned på svag varme og steg kødet 10-15 minutter under låg, til det er netop gennemstegt.
  • 17 Tag kødet op af gryden, pak det i stanniol og lad det hvile ca. 10 minutter.
  • 18 Gem skyen. Lige før servering fjernes snor og evt. svinenet fra kødet, og stykkerne kan deles i to. Porretimbale: De yderste to blade af hver porre kommes i kogende letsaltet vand i 1-2 minutter.
  • 19 Tages op og lægges i koldt vand. Lægges til afdrypning.
  • 20 Skær strimlerne igennem på langs, så der bliver otte strimler.
  • 21 Brug porrestrimlerne til at lægge rundt langs kanten på små forme af porcelæn eller stanniol.
  • 22 Resten af porrerne snittes fint og ristes møre i smør.
  • 23 Smag til med salt og peber. Kom det ned i midten af de otte forme.
  • 24 De kan varmes i ovn eller mikrobølgeovn.
  • 25 Husk, at stanniol ikke må komme i mikrobølgeovn.
  • 26 Ved servering vendes porretimbalen ud på en tallerken.
  • 27 ognbsp; Rucola-olivensauce: løg fint og svits dem klare i olie.
  • 28 Skyen fra kødet sies og tilsættes.
  • 29 Koges ind, hvis der er mere end 2½ dl væske.
  • 30 Tilsæt rucola og oliven skåret i skiver.
  • 31 Smag til. Rør til sidst lidt koldt smør i saucen.
  • {{recipeDoneText}} Roulade af svinebov med vinblade og feta, porretimbale og rucola-olivensauce

Tip

I stedet for vinblade kan bruges spinat, savoykål eller hakkede krydderurter.
I stedet for bovklump kan bruges nakkefilet eller svinekoteletter. Skinkeschnitzler og svinemørbrad kan også bruges – de bankes ud, så de er ½-¾ cm tykke
Porretimbalerne kan tilberedes dagen før og gemmes i køleskab
Kødet kan også steges færdig i ovn i et ildfast fad med låg eller stanniol over.
Saltede vinblade fås på dåse, glas eller i vakuumpakning.

Opskriften er udviklet af