Roulade af skinkemignon i spidskål med krydderurtefars på nektarinratatouille og persilleolie

Sådan gør du

  • 1 Skær enderne af skinkemignonen - ca. 125 g som bruges til farsen.
  • 2 En tredjedel nede på mignonen skæres godt halvt igennem på den lange led.
  • 3 Vend kniven og skær et lignende snit, så resten halveres.
  • 4 På denne måde dannes der en firkant på ca. 10x20 cm.
  • 5 Krydderurtefars
  • 6 Kom kødenderne skåret i tern, æg, fløde, en halv håndfuld persille og oregano samt salt og peber i en blender eller foodprocessor.
  • 7 Lad det blende, til det har en ensartet, fin konsistens.
  • 8 Stil farsen i køleskab i ca. ½ time.
  • 9 Fjern de yderste blade af spidskålen.
  • 10 Tag to blade og kom dem i kogende, letsaltet vand i ca. 2 minutter.
  • 11 Læg dem i koldt vand.
  • 12 Tør dem på køkkenrulle eller viskestykke.
  • 13 Fjern den tykkeste del af midterribben på kålbladet.
  • 14 Læg et stort stykke stanniol på bordet.
  • 15 Pensl stanniolen med olie.
  • 16 Læg først kålbladene på, derefter halvdelen af farsen.
  • 17 Krydr mignonen med salt og peber og læg den ovenpå.
  • 18 Fordel resten af farsen på mignonen.
  • 19 Læg ikke fars helt ud til kanten
  • 20 Brug stanniolen til at rulle rouladen sammen.
  • 21 Pak rouladen ind i stanniolen.
  • 22 Kog den ved svag varme ca. 30 minutter i bouillon i en gryde, der lige passer i størrelsen.
  • 23 Tag den op af gryden.
  • 24 Nektarin-ratatouille
  • 25 Fjern kerner og skillevægge på chilien og skær den i meget små tern.
  • 26 Skær også hvidløg i små tern.
  • 27 Skær de øvrige grøntsager og nektarinerne i små tern på ½x½ cm.
  • 28 Varm en pande eller wok op ved høj varme.
  • 29 Tilsæt olie og kom forårsløg og hvidløg i.
  • 30 Steg dem ca. 1 minut.
  • 31 Tilsæt peberfrugt og chili og giv dem ca. 1 minut.
  • 32 Tilsæt nektariner og squash og rist videre, til nektarinerne begynder at få en grødagtig konsistens.
  • 33 Smag til med ca. 1 spsk timianblade, salt og peber.
  • 34 Persilleolie
  • 35 Blend ingredienserne sammen og stil det i køleskab, hvor det kan holde sig op til en uge.
  • 36 Ved servering dryppes lidt olie rundt om retten på tallerkenen, ca. halvdelen af mængden.
  • {{recipeDoneText}} Roulade af skinkemignon i spidskål med krydderurtefars på nektarinratatouille og persilleolie

Tip

I stedet for spidskålblade kan bruges spinat eller rødbedeblade. I stedet for nektariner kan bruges abrikoser, blommer eller æbler. Retten kan også laves af svinemørbrad eller tynde skinkeschnitzler af inderlår. Skinkemignon med krydderurtefars i stanniol kan også tilberedes i ovn ved 175 grader i ca. 50 minutter. Skinkemignon med krydderurtefars i stanniol kan laves om formiddagen og gemmes i køleskab, til den skal koges lige før servering. Hvis retten bruges som forret, serveres kød og ratatouille koldt. Kødet skæres i tynde skiver.

Opskriften er udviklet af