Rose af Rødspættefilet fyldt med rejer, humlecreme og dampede asparges

Sådan gør du

  • 1 Pluk de fine kroneblade af dilden og læg 4 stilke af dilden i 2 cm vand til kog i en gryde med låg.
  • 2 Fold rødspættefileter som roser - gerne med et hul i midten - og damp dem i en gryde med låg i ca. 3 min.
  • 3 Lad fileterne trække i kogelagen i min. 5 minutter bagefter.
  • 4 Vask og skræl agurkerne.
  • 5 Gem skrællen og riv fint agurkkødet.
  • 6 Sæt agurkekødet til afdrypning i en sigte og pres gerne på sigten hver 5 min.
  • 7 Kog sukker, eddike og øl sammen til en lage sur / sød lage.
  • 8 Aspargesene renses og skæres i 3 cm stykker.
  • 9 Blancher asparges stykkerne i lagen i ca. 2 min og tag dem op af lagen.
  • 10

    Kog lagen ind til en 3. del.

  • 11 Rør Creme fraiche og de drænede agurker sammen.
  • 12 Smag til med den reducerede lage, samt salt og peber.
  • 13 Hak skralden fra agurken og dild toppene fint og vend dem med rejerne.
  • 14 Anret rødspætten i midten på en tallerken. Fyld den med rejer.
  • 15 Fordel asparges stykkerne om anretningen og træk humlecremen over.
  • 16 Pynt til sidst med de resterende rejer og dild kviste.
  • 17 Server frisk brød og smør til.
  • {{recipeDoneText}} Rose af Rødspættefilet fyldt med rejer, humlecreme og dampede asparges

Opskriften er udviklet af