Rosastegt kalveculotte

Her er en lækker opskrift på kalveculotte a la Claus Holm, serveret med råsyltet spidskål med appelsin og ristede mandler, essens af sky og timian kartofler. Dét er mad, dine gæster vil elske!

Sådan gør du

  • 1

    Kalveculotte

    Kødet brunes af og vendes med de øvrige ingredienser på panden og sættes i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 25-30 minutter (den skal nok have mere hvis den er stor. Brug evt. et stegetermometer). Lad den lige stå lidt inden du skærer den ud på tværs af kødfibrene.
  • 2

    Råsyltet spidskå

    Kålen skæres i tynde strimler og kommes i en skål. Skær appelsiner i fileter og kom i skålen med kål sammen de øvrige ingredienser, bland rundt og smag til.
  • 3

    Essens af sky

    Hak skalotteløg og hvidløg fint. Knus peberkornene. Rist løg, hvidløg og peber af og tilsæt væsken. Koges ind under høj varme. Tilsæt timian og saft fra stegen og kog ind. Smages til med peber og sennep og tilsæt evt. lidt fløde eller smør. Essensen skal smage meget kraftigt, da der kun skal meget lidt på tallerkenen.
  • 4

    Kartofler med timian

    Panden varmes op med olie. Smør den ene side af kartoflerne med sennep og steg dem så ved rolig varme. Kartoflerne krydres med salt og peber samt timian. Husk at vende jævnligt. Det bliver til lækre kartofler på en lidt ny måde.
  • {{recipeDoneText}} Rosastegt kalveculotte

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier