Rosastegt kalveculotte

Her er en lækker opskrift på kalveculotte a la Claus Holm, serveret med råsyltet spidskål med appelsin og ristede mandler, essens af sky og timian kartofler. Dét er mad, dine gæster vil elske!

Sådan gør du

 • 1

  Kalveculotte

  Afpuds culotten for sener. Kødet brunes af på en pande med fedtsiden ned, til den er gylden. Vend stegen og brun den af i 1-2 minutter. Sæt den derefter i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 25-30 minutter - den skal nok have mere hvis den er stor. Brug evt. et stegetermometer. Stegen skal have en kernetemperatur på 50 grader, så er den mediumstegt. Lad den stå i omkring 30 minutter inden du skærer den ud på tværs af kødfibrene.
 • 2

  Råsyltet spidskå

  Kålen skæres i tynde strimler og kommes i en skål. Skær appelsiner i fileter og kom i skålen med kål sammen de øvrige ingredienser, bland rundt og smag til.
 • 3

  Essens af sky

  Hak skalotteløg og hvidløg fint. Knus peberkornene. Rist løg, hvidløg og peber af og tilsæt væsken. Koges ind under høj varme. Tilsæt timian og saft fra stegen og kog ind. Smages til med peber og sennep og tilsæt evt. lidt fløde eller smør. Essensen skal smage meget kraftigt, da der kun skal meget lidt på tallerkenen.
 • 4

  Kartofler med timian

  Panden varmes op med olie. Smør den ene side af kartoflerne med sennep og steg dem så ved rolig varme. Kartoflerne krydres med salt og peber samt timian. Husk at vende jævnligt. Det bliver til lækre kartofler på en lidt ny måde.
 • {{recipeDoneText}} Rosastegt kalveculotte

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier