Rosévinsmarinerede figner og hjemmelavet pistacieis

Sød og lækker figensauce til isen eller de gode, modne oste

Sådan gør du

  • 1 Kom rosévin, sukker, flækket vaniljestang og kardemommekapsler i en gryde, og kog op. Lad det simre i et par minutter.  
  • 2 Skær figner over, og kom dem i et glas. Hæld den hede marinade henover, og sæt låg på. Afkøl den, og stil den i køleskabet til dagen efter.   
  • 3 Kom mælk i en gryde. Hak pistacienødder fint, og vend dem i. Varm mælken op til tæt på kogepunktet, men tag den fra komfuret, før den koger. Læg låg på, og lad mælken afkøle helt.   
  • 4 Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk æggeblommerne lyse og luftige.  
  • 5 Hæld mælk med nødder heri. Pisk fløden til let skum og vend i.  
  • 6 Kom cremen i en ismaskine og rør til is. Server figner med lidt lage sammen med is.  
  • {{recipeDoneText}} Rosévinsmarinerede figner  og hjemmelavet pistacieis

Opskriften er udviklet af