Cachaca er en brasiliansk brændevin, som laves på saften fra sukkerrør. Bland den med gulerods- og rødbedejuice og et skvæt lime, det kvikker op og kridter automatisk danseskoene for dig.

Sådan gør du

  • 1 Kom alle ingredienserne i en shaker fyldt med isterninger, ryst kraftigt i kort tid og hæld op i et longdrinkglas og pynt med en limeskive på glassets kant.
  • {{recipeDoneText}} Root 4 U

Tip

Hvis du ikke har en saftpresser, så sørg for at købe grønsagsjuicer med færrest tilsætningsstoffer, fx de økologiske. Rodfrugtsaft kan godt smage lidt fladt. Derfor er det vigtigt at tilsætte limejuice. Smag dig lidt frem, inden du mikser det hele sammen. Cachaca lyder som en latinamerikansk dans, men det er spiritus lavet på sukkerrør. I Brasilien bliver der hvert år drukket 2.000.000.000 liter cachaca. I Danmark har mange supermarkeder og vinhandlere dog efterhånden fået cachaca på deres hylder. Herhjemme har bl.a. mærker som Germana, Pitú og Ypióca vundet indpas. Smagen minder lidt om tequila, og den blander sig godt med frugt- og grøntsagsjuice.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier