Romfromage med mandler

Sådan gør du

  • 1 Skold, smut og hak mandlerne.
  • 2 Udblød husblasen 5 min. i rigeligt koldt vand.
  • 3 Pisk æggeblommer og sukker lyst, til sukkeret ikke længere knaser.
  • 4 Bring mælken i kog sammen med de hakkede mandler.
  • 5 Hæld den kogende mælk i æggemassen, hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige inden kogepunktet, det må ikke koge.
  • 6 Tag gryden fra varmen, tryk vandet af husblasen og smelt den i den varme creme.
  • 7 Tilsæt rom og stil cremen koldt til den er halvstivnet. Pisk fløden stiv og vend den i cremen.
  • 8 Hæld desserten i en skål og stil den køligt til næste dag.
  • 9 Pynt fromagen med fløseskumstoppe og lidt hakkede mandler eller pistacienødder.
  • 10 Server kirsebærsauce til.
  • {{recipeDoneText}} Romfromage med mandler

Tip

TIP: Fromagen kan være et alternativ til Risalamanden, hvis en hel mandel tilsættes sammen med rommen.

Opskriften er udviklet af

Andre spændende opskrifter