Røget rosmarin mørbrad

Sådan gør du

  • 1 Salt mørbraden godt og lad den ligge i 45 minutter.
  • 2 Tænd en grill med låg.
  • 3 Skrab noget af saltet af kødet og drys med hakket rosmarin.
  • 4 Når gløderne er hvide stilles en foliebakke med 2 cm. rygesmuld oven på gløderne.
  • 5 Læg en rist med mørbraden oven på foliebakken og ryg mørbraden i 10 minutter under låg.
  • 6 Tag kødet af. Centrumtemperaturen skal være 62-65 grader.
  • 7 Hvis den er lavere stilles kødet i ovnen ved 200 grader eller ryges til temperaturen er nået.
  • 8 Skær mørbraden i tynde skiver ved servering.
  • 9 Kog aspargeskartoflerne, pil dem og skær dem i passende stykker.
  • 10 Bland en dressing af creme fraiche, peberrod og 2 spsk hakket persille.
  • 11 Smag til med salt og peber. Vend kartoflerne i dressingen.
  • {{recipeDoneText}} Røget rosmarin mørbrad

Tip

Rygesmuld kan købes i jagt- og fiskeributikker og evt. hos slagteren. Rygning kan også foretages i en gryde udendørs på grill eller gasblus. Læg rygesmuld i gryden. Placer kødet på en rist eller stanniol ovenpå gryden. Læg låg på. Kartoffelsalaten kan stå i køleskab i ½-1 døgn.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier