Røget fisk med kærnemælksdressing

Den lette dressingen løfter den lidt tunge fisk, som vi her serverer med kogte kartofler og gode, hjemmelavede kærnemælksboller. 

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Rør fordejen sammen i en skål. Dæk skålen med film, 
og lad den stå i stuetemperatur natten over.
  • 2 Kom resten af ingredienserne i skålen, og rør, indtil du 
har en samlet dej. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt. Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den med film eller et viskestykke. Lad dejen hæve 1 time.
  • 3 Drys lidt fuldkornshvedemel på bordet.
  • 4 Kom dejen herpå, og del den i to dele. Rul dem til pølser, 
og del dem i cirka 18 stykker. Form til boller, og læg dem 
på to bageplader med bagepapir.
  • 5 Efterhæv brødene i ca. 30 minutter.
  • 6 Sæt ovnen på 250 grader varmluft. Sæt bollerne ind 
i ovnen, og skru ned til 225 grader. Bag, indtil de er fint 
gyldne. Kig efter 10 minutter.
  • 7 Kog kartoflerne møre. Rør dressingen sammen, 
og smag til med salt og peber og lidt citronsaft.
  • 8 Server fisk og kartofler med dressing og 
boller med smør.
  • Så er det spisetid! Røget fisk med kærnemælksdressing

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier