Rødvinsbraiseret oksegrydesteg

Sådan gør du

  • 1 Skær skalotteløgene i tynde både, hvidløgene i skiver og citrongræs i tynde ringe til 3 cm fra roden.
  • 2 Brun kødet 10-15 min. i en stor jerngryde på alle sider.
  • 3 Krydr med salt og peber.
  • 4 Tilsæt løg, hvidløg, citrongræs og timian.
  • 5 Hæld rødvinen over kødet, kog op, og skum godt.
  • 6 Læg låg på og stil gryden i ovnen ved 170 grader indtil kødet er helt mørt.
  • 7 Regn med en tilberedningstid på ca. 40 minutter pr. kg.
  • 8 Skær kartoflerne i halve og selleriknolden i små ensartede terninger.
  • 9 Kom dem op i gryden ca. 15 minutter før oksestegen er færdig.
  • 10 Når kød, kartofler og selleri er møre tages det op og stilles tildækket til side.
  • 11 Pisk lidt koldt smør i saucen lige inden den serveres.
  • 12 Er saucen en anelse for tynd kan den jævnes med lidt maizena.
  • 13 Skær kødet i tynde skiver og anret det sammen med grøntsagerne på et fad med lidt sauce henover.
  • 14 Resten af saucen serveres ved siden af.
  • 15 Drys med masser af bredbladet persille.
  • {{recipeDoneText}} Rødvinsbraiseret oksegrydesteg

Opskriften er udviklet af