Rødtunge dampet med citron og fennikel

Sådan gør du

  • 1 Klip de yderste finner af rødtungerne.
  • 2 Hæld melet op på en stor tallerken, og vend rødtungerne i melet.
  • 3 Varm 1 spsk olie op på én stor eller to mindre pander.
  • 4 Steg rødtungerne ved jævn varme 5 min. på den ene side.
  • 5 Knus fennikelfrøene groft i en morter eller med en kniv på skærebrættet.
  • 6 Drys fisken med fennikelfrø, salt og peber.
  • 7 Hæld citronsaft og hvidvin ved fisken, damp 1 min., og vend fisken om. Damp fisken 5 min. på den anden side. Tilsæt lidt vand, hvis væsken på panden koger helt væk.
  • 8 Kog en stor gryde letsaltet vand op.
  • 9 Skær hver julesalat i 8 både. Kog julesalaten 1 min. i vandet. Varm 1 spsk olie op i en gryde, tag julesalaten op af vandet med en hulske, og kom den i gryden.
  • 10 Svits kjulesalaten i olie i 2-3 min. ved jævn varme. Pluk bladene af persillen, og svits den med julesalaten lige inden servering.
  • 11 Kog pastaen i vandet i det antal min., der er angivet på emballagen.
  • 12 Hæld pastaen i en sigte, og vend den derefter med 1 spsk olie.
  • 13 Servér fisken på et stort fad, og servér med julesalat og friskkogt pasta.
  • {{recipeDoneText}} Rødtunge dampet med citron og fennikel

Tip

I stedet for rødtunge kan du anvende rødspætte, ising, skærising eller skrubb

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier