Rødspættefilet svøbt i mandler med persillecreme og courgettespagetti

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Hak skalotteløget og kog hvidvinen ind med løget, til der er 2 spsk tilbage.
  • 2 Tilsæt fond og fløde og kog ind til en passende konsistens, til der er ca. 3 dl tilbage.
  • 3 Blend persillebladene helt fint, tilsæt den kogende sauce og lidt citronsaft.
  • 4 Blend videre, til saucen har en ensartet grøn farve.
  • 5 Sigt saucen igennem en sigte og sæt den til side i en kasserolle under låg.
  • 6 Skær courgetterne i lange tynde strimler.
  • 7 Brug en kartoffelskræller og ”skræl” courgetten fra top til bund.
  • 8 Soigner rødspættefileterne og dup dem tørre i køkkenrulle.
  • 9 Vend dem derefter i mel, pisket æg og til sidst de fint hakkede mandler.
  • 10 Denne panering skal først foretages lige inden fiskene skal steges.
  • 11 Steg fiskefileterne i 1/2 smør og 1/2 olie 2-3 minutter på hver side.
  • 12 Krydr med flagesalt og friskkværnet peber.
  • 13 Fisken skal være gylden og lækker.
  • 14 Lige før fiskefileterne er færdige, sauteres courgetterne i smør, så de akkurat er lune, men stadig er sprøde.
  • 15 Krydr med flagesalt og friskkværnet peber, og vend basilikummen i.
  • 16 Husk at koge saucen op lige inden servering og varm tallerkenerne.
  • 17 Servering: Placer courgetterne i midten af tallerkenerne og krans med persillecremen.
  • 18 Anret rødspættefi leterne halv over de sprøde courgetter.
  • 19 Retten kan spises med både brød og kartofler.
  • Så er det spisetid! Rødspættefilet svøbt i mandler med persillecreme og courgettespagetti

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier