Rødkålsråkost med fennikel, appelsin og hvide bønner

Sådan gør du

  • 1 Skyl og udblød de hvide bønner på køl i 8 timer.
  • 2 Skyl dem og kog dem møre i 40 minutter.
  • 3 Lad dem afkøle.
  • 4 Snit kål og fennikel på juliennejern eller mandolin.
  • 5 Vend det straks med citronsaft og olivenolie, krydr med salt og peber.
  • 6 Filetér appelsinerne: skær top og bund af, stil appelsinen op og skær, oppefra og ned, skallen af, inkl. det hvide. Gå nu ind og skær hver filet fri mellem membranerne.
  • 7 Skyl, tør og hak persille.
  • 8 Rist mandlerne på en pande og lad dem afkøle.
  • 9 Vend råkosten med hvide bønner, appelsin, persille og mandler.
  • {{recipeDoneText}} Rødkålsråkost med fennikel, appelsin og hvide bønner

Tip

Det er godt at have et lager af udblødte og kogte tørrede bønner i fryseren. Ved udblødning og kogning fordobles vægten. 100 g tørrede bønner svarer således til 200 g udblødte og kogte.

Opskriften er udviklet af