Rødgrød med fløde og mandler

Energiinformation

  • Energi 520 Kj
  • Fedt 37 %
  • Kulhydrat 58 %
  • Protein 5 %

Sådan gør du

  • 1

    Optø de frosne bær, og kom bærrene i en gryde med vand, rørsukker og flækket vaniljestang. Kog bærrene i 10 min. ved svag varme. Tag gryden af varmen. 

  • 2

    Blend halvdelen af de kogte bær, og hæld dem tilbage i gryden. Kom friske hindbær i gryden, og giv dem et opkog i 2-3 min. Rør maizena ud i lidt koldt vand, rør det i grøden, og lad den koge i 5 min. under omrøring.


  • 3

    Hæld grøden i en skål, og drys med lidt sukker, så den ikke danner skind på toppen. Lad grøden blive kold.


  • 4

    Rist mandelsplitterne i ovnen på en bageplade med bagepapir i 3-4 min. ved 200°, til de er gyldne – eller på en varm og tør pande i nogle min.

  • 5

    Servér rødgrøden med fløde og et drys ristede mandelflager.

    Hvis du har haven fuld af hindbær og jordbær, så servér en skål med friske bær til at komme på rødgrøden.

  • {{recipeDoneText}} Rødgrød med fløde og mandler

Tip

Det klassiske rødgrød-bærvalg er: Jordbær, ribs, solbær og hindbær. Hvis du har rabarber i haven eller lige har købt et stort bundt, så smager det skønt at snitte et par stilke og koge dem sammen med bærrene.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier