Rødgrød med fløde

Hvor har vi elsket i mange årtier at få de stakkels turister til at gentage efter os: Rødgrød med fløde! Betragtes af alle som Danmarks nationaldessert.

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.Name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}} {{ingredient.name}} {{ingredient.note}}
  • 1 Skyl og klargør bærrene, kom dem i en gryde (undtagen hindbær) med vand og sukker, rør godt rundt, og lad det hele trække en smule, inden gryden sættes over svag varme.
  • 2 Kog bærrene op, og skum af. Kog bærrene i 4-5 minutter. Tag gryden af varmen, og kom forsigtigt hindbærrene i.
  • 3 Rør kartoffelmel ud i lidt vand i en kop, og jævn grøden, mens der røres. Grøden skal ikke koge mere.
  • 4 Hæld grøden i en serveringsskål, og drys med en smule sukker, så trækker den ikke skind.
  • 5 Lad grøden køle af, og server med iskold fløde eller mælk.
  • Så er det spisetid! Rødgrød med fløde

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier