Rødbederåkost med knoldselleri og rødbeder

Energiinformation

  • Energi 330 Kj
  • Fedt 19 %
  • Kulhydrat 70 %
  • Protein 11 %

Sådan gør du

  • 1 Skræl rødbeder og knoldselleri, og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • 2 Skær æblet i kvarte, fjern kernehuset, og skær æblestykkerne i skiver.
  • 3 Rør honning sammen med citronsaft, peberrod og persille, og krydr med salt og peber. Rist nødderne let gyldne på en tør pande.    
  • 4 Bland revet rødbede og knoldselleri sammen med dressingen og æblerne, og drys salaten med ristede hasselnødder.  
  • 5 Server rødbederåkosten med groft brød. Spis råkosten til fx en god hakkebøf eller et stykke ovnstegt kylling. Den smager også dejligt til dampet torsk eller fiskefrikadeller.  
  • {{recipeDoneText}} Rødbederåkost med knoldselleri og rødbeder

Tip

Hvis der er børn i familien, der finder peberroden for ”krads”, kan den udelades og evt. erstattes af en ½ spsk dijonsennep, så der stadig bliver lidt modspil til den søde rødbede.

Opskriften er udviklet af