Rødbederåkost med hvide bønner, 2 slags løg og persille

Sådan gør du

  • 1 Skyl og sæt bønnerne i blød i vand, på køl, 8 timer.
  • 2 Skyl dem og kog dem i friskt, letsaltet vand i 35 minutter. Bid i dem, for at mærke, om de er kogte. De skal have bid, på den anden side også være kogt møre.
  • 3 Lad dem afkøle.
  • 4 Skræl og riv rødbede. Vend råkosten med olie, presset hvidløg og smag til med citron, salt og peber.
  • 5 Dræn rødløg.
  • 6 Skyl, tør og hak persille.
  • 7 Vend bønnerne, rødløg og persille med rødbederåkosten.
  • {{recipeDoneText}} Rødbederåkost med hvide bønner, 2 slags løg og persille

Tip

Det er en god idé at skylle, udbløde og koge hvide bønner og have dem på lager i fryseren. Når de er udblødte og kogte, er vægten fordoblet. Således svarer de respektive 100 g tørrede hvide bønner, i opskriften her, til 200 g udblødte og kogte, fra lager i fryseren. Alternativ til syltede rødløg: syltede perleløg.

Opskriften er udviklet af