Det lyder måske lidt trist, men en ordentlig tillavet rodret og duften af den, som driver igennem huset trækker gæsterne til. Smagen og lugten får dem til at overse, at der slet ikke er særligt meget kød i retten.

Sådan gør du

  • 1 Rist karryen i olien ved mellemhøj varme i en stor gryde.
  • 2 Tag en almindelig karry, hvis du har mange pæne kontordamer at mætte - vil du sætte mere knald på, så prøv Urtekrams Nikolaj Kirk Singapore Fish Curry - den smager af krydderier og har et ekstra godt chilitouch.
  • 3 Lad løg og hvidløg gumse med i gryden, indtil karry har løftet sig og givet duft og sluk så for blusset.
  • 4 Skræl alle rødderne og kartofler og skær dem i store grove chunks på 3 x 3 cm - måske endda skæve og sjove stykker. Lad dem falde ned til løg og karry.
  • 5 Lad kødet falde samme vej.
  • 6 Kom resten af ingredienserne i gryden og vend godt rundt.
  • 7 Tænd gryden og fyld vand på til alle rødderne er dækket.
  • 8

    Så skal gryden op på boble-boble niveau og når den er det, skal den stå ved lav varme og små-boble-boble under låg i 1½ time.

  • 9 Hæld væden fra, over i en anden gryde, hvor saucen skal have lov til at koge ind for fulde gardiner til en intens blød sauce. Du skal sikkert reducere mere end 50%.
  • 10 Inden servering vendes saucen over rødderne. Varm retten godt igennem og server den med et drys frisk koriander eller persille. Det smager godt med krydret brød, rødkålssalat og mynteyoghurtsauce til.
  • {{recipeDoneText}} Rodkarry

Tip

I denne ret er det ikke så vigtigt at ramme de præcise antal gram for rødderne - du kan sammensætte din rodret, som det passer dit temperament, dit grøntrum og udbuddet. Udelukkelse og erstatning, er også en mulighed. Det vigtige er at lade karryen riste OG at lade retten gumse over ild i god tid, så alt bliver dejligt mørt OG endelig, at koge saucen ind til sidst, så retten bliver intens, cremet og fuld af smag. Du kan selvfølgelig jævne, men det bliver ikke det samme.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier