Rodfrugtchips og sprøde æbleringe

Energiinformation

  • Energi pr. person 285 Kj
  • Energi pr. person 68 Kcal
  • Protein 7 %
  • Kulhydrat 54 %
  • Fedt 39 %

Sådan gør du

  • 1 Skræl rødbeder, gulerødder og pastinakker, og skær dem i tynde skiver, gerne på en mandolin eller på skive-siden på et skarpt rivejern. Vend dem hver for sig i lidt olivenolie, og krydr med salt og peber.
  • 2 Fordel skiverne på bageplader med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 160° i ca. 45 min. til de er sprøde og lækre.
  • 3

    Sprøde æbleringe

    Befri æblerne for kernehus med en kernehusudstikker eller halvér æblerne, og skær kernehuset ud. Skær æblerne i tynde skiver, gerne på en mandolin eller på skive-siden på et skarpt rivejern.
  • 4 Fordel skiverne på 3 bageplader med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 120° varmluft i ca. 1½ time, til de er tørrede, sprøde og lækre.
  • {{recipeDoneText}} Rodfrugtchips og sprøde æbleringe

Tip

Servér rodfrugtchips som snack sammen med fx sprøde grissini og en god dip. Find inspiration til dip på kvickly.dk – fx under 3 x dip.

Servér de sprøde æblechips som en sund eftermiddags-snack til børnene eller brug dem som smuk pynt på muffins eller andre kager.

Opskriften er udviklet af