Roastbeef med kartoffelbåde og gløggsauce

Energiinformation

  • Energi pr. person 2852 KJ
  • Energi pr. person 679 Kcal
  • Protein 39 %
  • Kulhydrat 31 %
  • Fedt 29 %
  • Alkohold 1 %

Sådan gør du

  • 1

    Kartoffelbåde

    Skær kartoflerne i både og vend dem med olie, salt og peber. Kom kartoffelbådene i en bradepande og bage dem i ovnen ved 180 grader i ca. 40-60 min.

     

  • 2

    Roastbeef

    Steg roastbeefen i en gryde med smør til den er gylden på alle sider. Kom stegen i et ovnfast fad og lad den stege videre i ovnen ved 180 grader indtil den har en indertemperatur på 55 grader - brug et stegetermometer. Lad stegen hvile minimum i 20 min. på et skærebræt, inden den skæres ud.

     

  • 3

    Gløggsauce

    Kom 1,5 dl vand i det ovnfaste fad og løsne skyen fra fadet. Kom skysaucen op i en lille gryde og tilsæt gløggekstrakten, piskefløde, fond og rødvin. Giv det hele et opkog og smag til med salt peber, eventuelt lidt sukker og syre. Jævn herefter saucen til den ønskede konsistens.

     

  • 4

    Anretning

    Skær roastbeefen i skiver og servér den med kartoffelbåde, sauce og eventuel en rødkålssalat.

    Velbekomme!

  • {{recipeDoneText}} Roastbeef med kartoffelbåde og gløggsauce

Opskriften er udviklet af