Risotto med svampe og svinekoteletter

Det italienske landkøkken er med sin simpelhed og alligevel utrolige velsmag, et af mine favorit køkkener. Her handler det om, at retterne skal smage af det de kommer fra, noget jeg holder rigtig meget af. Her viser jeg hvor nemt det er, at tilberede en ægte risotto med svinekoteletter til.

Sådan gør du

  • 1 Varm fonden op. Brug en mindre gryde eller sautepande hvori løg, bladselleri og hvidløg sauteres i olie eller smør ved svag varme til de er gennemsigtige. Rør risene i, i 5 minutter indtil de har opsuget fedtstoffet og er glasklare. 
  • 2 Tilsæt hvidvinen, og lad alkoholen fordampe. Tilsæt den opvarmede hønsefond lidt af gangen, ca. 1 dl samtidig med der røres. Lad nu risene opsuge fonden, uden der røres. Tilsæt igen mere fond osv. 
  • 3 Imens kan du soignere koteletterne. Smør dem med olivenolie og kom hele salvieblade på begge sider og drys dem med salt og peber.
  • 4 Steg koteletterne på en pande ved middel varme i ca. 4 – 5 minutter på hver side. Husk at vende dem flere gange under vejs.
  • 5 Efter ca. 20 - 25 minutter er risene møre eller al dente, men smag på dem inden du stopper med, at hælde mere fond i. Risene skal have cremet konsistens, uden at blive klæg. 
  • 6 Rør nu parmesan og svampe i og server. 
  • {{recipeDoneText}} Risotto med svampe og svinekoteletter

Opskriften er udviklet af