Risotto med porre, æbler og tørrede Karl Johan svampe

Energiinformation

  • Energi 2991 kJ
  • Energi 712 kcal
  • protein 12 g
  • Fedt 36 g
  • Kulhydrat 71 g
  • Kostfibre 4 g

Sådan gør du

  • 1 Snit alle grøntsager og svampe fint. *udblød svampene i 20 minutter i lunken vand, skyl dem godt for urenheder.
  • 2 Steg dem i olie i en gryde, men uden at de tager farve.
  • 3 Vend risene i og steg dem i ca. 3-4 minutter ved svag varme under omrøring, indtil risene har absorberet olien.
  • 4 Hæld vinen på risene og kog væsken næsten helt ind, indtil den sprittede duft er væk.
  • 5 Hæld bouillon på risene lidt ad gangen, og lad risene absorbere bouillonen ved svag varme og under konstant omrøring. Gentag processen i ca. 15-20 minutter, indtil risene er møre og stadig sprøde.   
  • 6 Skær smør i store tern og vend det i risene. 
  • 7 Kom ½ af parmesanen deri og smag til med salt og peber. Risottoen skal være blød og nærmest flyende. 
  • 8

    Anretning

    Anret risottoen i varme tallerkener med æble skåret i tynde både og grofthakket persille og revet parmesan.
  • {{recipeDoneText}} Risotto med porre, æbler og tørrede Karl Johan svampe

Tip

Man kunne fint tilsætte lidt krabbekød eller stegte tigerejer i risottoen. Super fin tilbehør til kylling og fisk.

Opskriften er udviklet af