Den klassiske risotto lavet på vin smager indlysende nok af vin. Men retten har simret så længe, at smagen ikke slås med vinen i glasset, som i øvrigt bør drikkes ved 18-20 grader. Nogen vil måske have svært ved at se en 1/2 liter Amarone forsvinde i gryden, men bare rolig: Begejstringen vender tilbage, når risottoen rammer smagsløgene.

Sådan gør du

  • 1 Hak løget fint, og smelt en god klat smør i gryden. Svits løg og ris et par minutter, hæld 2-3 dl vin i gryden, og rør rundt.  
  • 2 Når vinen er absorberet af risen, hælder du et par deciliter vin mere i gryden og rører rundt. Lad bouillonen følge efter.  
  • 3 Når risottoen er blød og cremet, vender du friskrevet ost i og rører rundt. Smag til med salt og peber.  
  • 4 Server straks, gerne med et drys parmesanost.
  • {{recipeDoneText}} Risotto all´Amarone

Opskriften er udviklet af