Rillettes af gris

Sådan gør du

  • 1 Skær kødet i skiver - nogle med et ben på hvert stykke.
  • 2 Skær herefter kødet igennem i stykker på ca. 5 cm.
  • 3 På stykker med ben skæres et par snit i kødet ind til benet..
  • 4 Kom alle ingredienser i en gryde med 2 dl vand, dog undtagen svinefedtet.
  • 5 Dæk med tætsluttende låg.
  • 6 Læg evt. stanniol over gryden og stil noget tungt på låget.
  • 7 Det er meget vigtigt, at låget slutter tæt.
  • 8 Lad det koge ved meget svag varme i 5 timer. Mens kødet er varmt, skilles svær, ben og krydderier fra kødet.
  • 9 Riv det varme kød fra hinanden med to gafler. Si væsken.
  • 10 Der skal bruges 2½-3 dl væske.
  • 11 Er der for meget væske, koges den ind til passende mængde.
  • 12 Er der for lidt væske tilsættes vand.
  • 13 Rør væsken i kødet. Fyld blandningen i en form.
  • 14 Tryk det sammen med en gaffel, så overfladen bliver helt jævn.
  • 15 Stil det i køleskab. Efter ca. 15 minutter dækkes med mindst ½ cm smeltet svinefedt.
  • 16 Retten er klar til servering næste dag.
  • 17 Så længe der ikke er taget af den, er holdbarheden lang, op til en måned i køleskab.
  • 18 Ved servering pyntes tallerkenen med forskellige salater dryppet med dressing af 1 del balsamico og 3 dele olie, cornichoner og brødcroutoner.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Rillettes af gris

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier