Rilettes på fire forskellige måder

Sådan gør du

  • 1 Kom krydderurterne i teposen.
  • 2 Kom alle ingredienserne i en gryde og tilsæt 3-4 dl vand, så det næsten dækker kødet.
  • 3 Læg låg på og lad det koge ved lav varme ca. 1½ time til kødet er meget mørt.Bruges svinebryst, skilles svær og brusk fra, mens kødet er varmt.
  • 4 Riv/pluk det varme kød fra hinanden med to gafler eller med en el-pisker. Smag kødet til med salt og peber.
  • 5 Kom det i formene.
  • 6 Kog evt. suppen ind og hæld den over, så den kun lige dækker.
  • 7 Stil formene i køleskab.
  • 8 Rillettes er klar til servering næste dag, men kan opbevares på køl i 2-3 dage.
  • {{recipeDoneText}} Rilettes på fire forskellige måder

Tip

Rillettes kan tilberedes med ristet rugbrød og evt. surt. Rillettes kan serveres med cornichoner, hakket persille og små brødcroutoner. Læg rillettes i et ca. 1½ cm højt lag i fx en foliebakke. Læg pres på og lad det stå i køleskabet et døgn. Skær kødet i firkanter på 2 x 2 cm. Dup den ene side i mel, sennep og fint sigtet rasp. Stil dem koldt indtil de steges lysebrune og sprøde på den panerede side i rapsolie eller smør.

Opskriften er udviklet af