Ribeye med bagte rodfrugter og kartoffelmos

Energiinformation

  • Energi 3096 kJ
  • Energi 737 kcal
  • Protein 51 g
  • Fedt 30 g
  • Kulhydrat 60 g
  • kostfibre 9 g

Sådan gør du

  • 1 Skrub rodfrugterne og skær dem i tynde aflange stænger.    
  • 2 Halver hvidløgene, hak rosmarin groft og vend det sammen med rodfrugter, 2 spsk. olivenolie, salt og peber. Bages i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 minutter, indtil det er gyldent og sprødt. 
  • 3 Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand. Hæld vandet fra og mos kartoflerne med et piskeris sammen med smør og sennep. Smag til med salt og peber. 
  • 4 Krydr kødet godt med salt og peber, steg det af på en varm pande i 1 spsk. olie i ca. 2 minutter på hver side. 
  • 5 Vend rodfrugterne og de bagte hvidløg sammen med granatæblekerner og grofthakket persille. 
  • 6

    Anretning

    Anret kødet på en tallerken med rodfrugter og server med senneps/kartoffelmos.
  • {{recipeDoneText}} Ribeye med bagte rodfrugter og kartoffelmos

Tip

Rids granatæblet rundt i skallen og bræk det fra hinanden. Tag det halve granatæble i hånden, med den åbne side nedad og bank på skallen med bagsiden af en ske, så kernerne falder ned i en skål. Sørg for at fjerne alle de hvide lameller, da de er meget bitre.

Opskriften er udviklet af