Ribbenssteg med rødkål - som middagsret

Sådan gør du

  • 1 Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet.
  • 2 Drys kødet med salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
  • 3 Kom laurbærblade ned mellem sværene.
  • 4 Hæld bouillon i en lille bradepande.
  • 5 Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt.Sæt stegen midt i en kold ovn.
  • 6 Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time, til kødet er gennemstegt.
  • 7 Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader.
  • 8 Tag stegen ud af ovnen.
  • 9 Si skyen op i en gryde og lad den stå et øjeblik.
  • 10 Skum fedtet af.
  • 11 Varm skyen op og jævn med saucejævner. Smag til med salt og peber. Snit kålen fint og svits den i smør i en gryde.
  • 12 Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen.
  • 13 Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.
  • 14 Tilsæt ribssaft, salt og sukker.
  • 15 Kog kålen under låg ved svag varme i ca. 1 time.
  • 16 Smag til med sukker og evt. mere salt.
  • 17 Kog kartoflerne.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Ribbenssteg med rødkål - som middagsret

Tip

  1. Hvis slagteren har ridset stegen så gå den efter, nogle gange er ridsningen ikke dyb nok - især ikke i siderne.
  2. Rødkål kan koges nogle dage i forvejen eller rester kan gemmes i køleskabet, da kogt rødkål kan holde sig i ca. 1 uge.

Opskriften er udviklet af