Ribbenssteg

Energiinformation

  • Protein 16 g.
  • Kulhydrater g.
  • Fedt 22 g.
  • Energifor./ pers 403 kcal
  • Fedtenergi 75 %

Sådan gør du

  • 1 Gnid sværen grundigt med salt, også ned mellem sværene. Faktisk kan det være en fordel, hvis man er to, én der ’åbner’ mellemrummene, og én, der kværner eller drysser saltet.
  • 2 Læg kødet i et ovnfast fad. Stil fadet i en kold ovn, tænd for varmen til 200 grader. Steg ribbensstegen i 1,5 time. Til sværen er gylden og sprød. Anvendes stegetermometer, skal kernetemperaturen være 70 grader. Kniber det med at få sværen sprød, kan de sidste 10 minutter af stegetiden foregå ved højere temperatur eller med grillfunktion, hvor der således holdes øje med sværen.
  • 3 Tag stegen ud af ovnen og lad den stå utildækket, lunt, i køkkenet i 20 minutter, før den skæres i skiver og anrettes.  
  • {{recipeDoneText}} Ribbenssteg

Tip

Man kan, for at pimpe ribbensstegen op, anbringe hele nelliker og/eller laurbærblade mellem sværene.

Opskriften er udviklet af