Sådan gør du

  • 1 Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum, men undgå at ridse i selve kødet.
  • 2 Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene.
  • 3 Hæld koldt vand i bradepanden, hvis der ønskes sauce.
  • 4 Læg stegen på en rist over bradepanden, så stegen ligger så lige som muligt.
  • 5 Sæt bradepanden midt i en kold ovn.
  • 6 Tænd ovnen på 200 grader og steg 1½ time.
  • 7 Hæld skyen fra.
  • 8 Er sværen ikke helt sprød, kan man brune stegen under grill eller ved 250 grader.
  • 9 Sauce: Skum skyen for fedt.
  • 10 Smelt smør i en gryde og rør melet i.
  • 11 Spæd med skyen.
  • 12 Kog saucen igennem nogle minutter under omrøring.
  • 13 Smag til med salt og peber.
  • 14 Skær flæskesværene af og del dem.
  • 15 Skær kødet i tynde skiver og pynt med sværene.
  • {{recipeDoneText}} Ribbenssteg

Tip

Man kan også servere en rosenkålssalat til ribbensstegen. Rens og kog nogle rosenkål.

Pil bladene af dem og afkøl dem. Bland rosenkålsbladene med rucolasalat og appelsinfileter.

Dryp lidt god olivenolie rørt med dijonsennep over og krydr med salt og peber.

Pynt med panderistede flager af hasselnødder.

Opskriften er udviklet af