Rejer med lynstegte grøntsager og krydret med appelsinsauce

Sådan gør du

  • 1 Chili befries for kerner og frøstol og skæres i tynde strimler.
  • 2 Ingefær hakkes fint.
  • 3 Appelsinsaft, chili og ingefær bringes i kog i en gryde af rustfrit stål og koges ind til ca. 2/3.
  • 4 Saucen jævnes med majsstivelse.
  • 5 Saucen smages evt. til med enten citronsaft eller sukker, afhængig af appelsinernes sødme.
  • 6 Smagen skal være krydret, stærk og sødlig med en syrlig accent.
  • 7 Det kolde smør piskes i, og nu må saucen ikke koge!
  • 8 Forårsløg og bladselleri snittes i tynde, skrå skiver.
  • 9 Hvidkålen snittes så fint som muligt.
  • 10 Olie opvarmes i en wok eller stegegryde.
  • 11 Hvidkål tilsættes og svitses i 2 - 3 min.
  • 12 Herefter tilsættes først bladselleri og siden forårsløg med et par min. mellem hver tilsætning.
  • 13 Grøntsagerne krydres med salt og peber.
  • 14 Rejerne vendes i grøntsagsblandingen, og retten varmes igennem.
  • 15 Saucen tilsættes, og retten serveres straks med ris eller brød.
  • {{recipeDoneText}} Rejer med lynstegte grøntsager og krydret med appelsinsauce

Opskriften er udviklet af