Energiinformation

  • Protein 4.5 g.
  • Kulhydrater 22.8 g.
  • Fedt 20.2 g.
  • Energifor./ pers 475 kcal
  • Fedtenergi 63 %

Sådan gør du

  • 1 Kør mel med smørterninger i foodprocessor og kom 25 g sukker (ca. 2 spsk.), korn fra en stang vanilje og æggeblommer i. Lad massen samle sig og lav en kugle, kom den i en plasticpose og læg den på køl i 1 time.
  • 2 Tænd ovnen på 200 grader.
  • 3 Rul dejen ud og beklæd en tærteform – ca. 27,5 cm – med et tyndt lag dej, der strækker sig op i kanterne, skær kanten til og tryk hele vejen rundt med en gaffel. Gem den resterende dej, lav en flad kugle og læg den igen på køl.
  • 4 Gør rabarber i stand og skær i ca. 1 cm skiver. Kom rabarberne i en skål sammen med 100 g sukker og kornene fra den anden stang vanilje, vend godt. Fyld rabarberne i tærteformen og drys let med kartoffelmel, gerne gennem en sigte.
  • 5 Rul resten af dejen ud og skær lange tynde strimler og læg det over dejen som et gitter.
  • 6 Pisk ægget med en gaffel og smør gitteret. Stil tærten i ovnen i ca. 40 minutter til gitteret er gyldent.
  • {{recipeDoneText}} Rabarbertærte

Tip

Man kan købe færdig tærtedej x 2 og bruge den ene til bunden og den anden til strimler/gitter. Tilbehør: skyr, cremefraiche eller flødeskum – eller en kugle vaniljeis.

Opskriften er udviklet af