Energiinformation

  • Protein .9 g.
  • Kulhydrater 20.5 g.
  • Fedt .2 g.
  • Energifor./ pers 833 kcal
  • Fedtenergi 2 %

Sådan gør du

  • 1

    Beskrivelse

    Gør rabarberne i stand og skær dem i 1-2 cm skiver.

  • 2

    Skær rødløg i fine både, chili i ringe, fjern kernerne. Det kan ske ved at gnide/rulle chilien mellem håndfladerne inden den skæres i skiver, herved falder kernerne fint fra.

  • 3

    Kom rabarber, løg og chili en gryde med eddike, sukker, 2 tsk. fintrevet ingefær og saften fra citronen. Giv et let drys salt. Lad relishen simre i 10 minutter, rør i den undervejs. Smag til med salt og peber. Og justér at syren og sødmen balancerer, ellers tilsæt mere sukker eller citronsaft.

  • 4

    Kom relishen på rene/sterile glas med tætsluttende låg, stil det/dem på køl. Lang holdbarhed på køl, 1 uges holdbarhed efter åbning. Sterile glas fås ved at rengjorte glas står 15 minutter i 100 grader varm ovn på et klæde.

     

  • {{recipeDoneText}} Rabarberrelish

Tip

Denne relish er skønt tilbehør til grillmad, til kød og fjerkræ. Den fungerer perfekt i en enkel burger – brød, hakket, grillet oksebøf, rucola og rabarberrelish.

Opskriften er udviklet af