En sommerklassiker, som vi har løftet med den bedste vanilje, vi har.

Sådan gør du

  • 1 Skyl rabarberne og skær i 3-4 cm store stykker. Kom i en gryde. 
  • 2 Del den halve stang vanilje og skrab kornene ud. Kom i en skål og vend med sukkeret. 
  • 3 Kom vaniljekrydret sukker og den tomme stang i gryden sammen med vand. Læg låg på og lad simre langsomt i 15 minutter. Tag vaniljestangen op og smag eventuelt til med sukker. 
  • 4 Afkøl og server med kold mælk eller fløde eller en skefuld vaniljeis.
  • 5

    TIP

    Den anden halvdel af vaniljestangen kan bruges i både det salte og søde køkken. Og også i kagedejen eller flødeskummet. Prøv den også næste gang du grydesteger en kylling. Gerne i kombination med chili eller kapers og fløde.
  • {{recipeDoneText}} Rabarbergrød

Opskriften er udviklet af