Rabarber, ovnbagte kartofler og kylling

Kylling med rabarber, det er skøn forårsmad! Opskriften er til to børn og to voksne.

Sådan gør du

  • 1

    Kylling:

    Tænd ovnen på 180 grader
  • 2 Tag din kylling og skær ryggen ud. Det gør du ved at lægge kyllingen på et spækbræt, med brystet opad. Stik kniven ned igennem og pres kniven ned på begge sidder af ryggen. Tag rygstykket ud og smid det væk
  • 3 Riv fat i begge sidder af kyllingen og pres brystet ned mod brættet, så fuglen ligger helt fladt
  • 4 Skyl persillen og hak den groft
  • 5 Pil løgene og flæk dem på midten
  • 6 Tag et fad, læg persille og løg heri og kom kyllingen ovenpå
  • 7 Drys lidt salt og peber ovenpå
  • 8 Sæt fadet i ovnen og steg kyllingen 40-45 minutter til den er gennemstegt
  • 9

    Ovnbagte kartofler:

    Gnid de kogte kartofler med lidt salt
  • 10 Læg kartoflerne i et fad
  • 11 Kom kartoflerne i ovnen 15 minutter før kyllingen er færdig
  • 12

    Rabarber:

    Skyl rabarber grundigt
  • 13 Skær det røde stykke af rabarber i skrå stykker
  • 14 Skræl ingefær og hak den fint
  • 15 Kom rabarber, olie, ingefær og chili i en gryde et par minutter
  • 16 Tilsæt æblemost og lad det småkoge i cirka 10 minutter
  • 17 Skyl mynte og hak det fint
  • 18 Vend mynte i
  • 19

    Servering:

    Fordel maden på fire tallerkener, godt 20 % til hvert barn og knap 30 % til hver voksen
  • {{recipeDoneText}} Rabarber, ovnbagte kartofler og kylling

Tip

Kog en stor portion kartofler når du alligevel er i gang med at skrælle, så har du både til aftensmad, frokostsalater og som pålæg på brød

Opskriften er udviklet af