Rå grøntsager skåret på sjove måder

Grøntsager er sunde, det ved enhver, men kun få kender til stedet, hvor de sjove grøntsager vokser. Stift bekendskab med blandt andet vikingebåden, tomat-fyren og agurke-træerne her.

Sådan gør du

  • 1

    Agurk med gulerod:

    Vask hænder.
  • 2 Mål alle ingredienser af.
  • 3 Vask agurken. Skær den i tykke skiver på 2-3 cm.
  • 4 Fjern eventuelt nogle af kernerne i midten af agurken med en teske, så der bliver en lille fordybning.
  • 5 Lav en hvidløgsdressing (se opskriften på hvidløgsdressing).
  • 6 Kom en teskefuld hvidløgsdressing i hver hver fordybning i agurkstykkerne.
  • 7 Vask og skræl gulerødderne.
  • 8 Høvl eller skræl tynde spåner af gulerødderne og læg dem på toppen af agurkestykkerne.
  • 9

    Grøntsagsspid:

    Vask hænder.
  • 10 Mål alle ingredienser af.
  • 11 Skyl peberfrugten og skær den over. Fjern kernerne og stilken.
  • 12 Skær peberfrugten ud i terninger.
  • 13 Skyl agurken, og skær den ud i terninger.
  • 14 Skyl blomkålen, og del den i buketter.
  • 15 Sæt peberfrugt, agurk og blomkål skiftevis på træspid.
  • 16

    Bladsellerivifte:

    Vask hænder.
  • 17 Se eventuelt video om, hvordan du laver en sellerivifte.
  • 18 Skær roden af bladselleristilkene.
  • 19 Skyl alle bladselleristilkene godt, og lad dem dryppe af.
  • 20 Skær stilkene ud i stykker på ca. 10 cm.
  • 21 Skær 8-10 snit på ca. 9 cm i hver stilk. Skær snittene fra den ene ende af stilken næsten ned til den anden ende, men ikke helt igennem. Ca. 1 cm af stilken skal være hel.
  • 22 Hæld koldt vand i en skål og kom isterninger i.
  • 23 Læg bladselleristilkene i vandet i ca. 20 minutter og lad dem folde sig ud til en vifte.
  • 24

    Radise-flag:

    Vask hænder.
  • 25 Se eventuelt video om, hvordan du laver radiseflag.
  • 26 Skyl radiserne godt.
  • 27 Skær de grove blade af toppen af radiserne. Lad lidt af toppen sidde på.
  • 28 Skær et kryds i spidsen af hver radise, så de kommer til at ligne små flag.
  • 29

    Tomat-fyr:

    Vask hænder.
  • 30 Vask grøntsagerne i koldt vand. Lad dem dryppe af. Tør tomaten.
  • 31 Lav hår af gulerod med et juliennejern.
  • 32 Sæt ærterne på som øjne med små stykker tandstikker. (Hvis du vælger bønner, skal de koge i ca. 20 minutter indtil de er møre).
  • 33 Skær en skive agurk, og skær den over
  • 34 Fjern kernerne og brug den halve agurkeskive til mund.
  • 35

    Squash-skib:

    Vask hænder.
  • 36 Mål alle ingredienser af.
  • 37 Bælg ærter eller bønner. (Hvis du vælger bønner, skal de koge i ca. 20 minutter indtil de er møre).
  • 38 Skyl squashen godt.
  • 39 Skær squashen over på langs.
  • 40 Fjern kernerne i squashen med en teske.
  • 41 Fyld squashen med ærter eller kolde kogte bønner.
  • 42 Skyl peberfrugten, og fjern kernerne.
  • 43 Skær peberfrugten ud i så store stykker som muligt.
  • 44 Sæt et stykke rød peberfrugt på et træspid og ned i squash-båden som sejl.
  • {{recipeDoneText}} Rå grøntsager skåret på sjove måder

Tip

Rester af grøntsagerne fra udskæringerne kan kommes i grøntsagssuppe som fx gulerodssuppe eller minestrone. Fint hakkede grøntsager kan bruges i kødsovs eller andre gryderetter. Gem evt. de rensede stykker grøntsager i madposer i køleskabet.

Opskriften er udviklet af