Quinoa salat med sojamarinade

Energiinformation

  • Energi 430 Kj
  • Fedt 8 %
  • Kulhydrat 77 %
  • Protein 15 %

Sådan gør du

  • 1 Kom quinoa i en skål med kold vand, rør rundt, og hæld efterfølgende quinoaen i en sigte, og skyl en ekstra gang. Kom quinoa og 6 dl vand i en gryde, og kog det i 8-10 min. – tag det derefter af varmen, og lad det trække i 5 min. under låg. Kom den kogte quinoa i en skål, krydr med salt, og lad den afkøle.  
  • 2 Rør soja sammen med ingefær og citronsaft, og vend den afkølede quinoa sammen med soja-marinaden.  
  • 3 Snit hvidkålen fint, og skyl og slyng rucolasalaten i en salatslynge. Skær lidt af top og bund af forårsløgene, og snit dem i tynde skiver på skrå. Blancher sukkerærterne i 1 min. i kogende vand, og hæld koldt vand på dem. Snit sukkerærterne i strimler, og halver de små tomater.  
  • 4 Bland quinoaen sammen med hvidkål, rucola, forårsløg, sukkerærter og cherrytomater, og krydr med salt og peber.
  • 5 Server salaten som en del af et vegetarisk aftensmåltid – sammen med et lille udvalg af andre grønne retter – eller lav blot rigeligt med salat, og spis den med masser af groft brød.
  • {{recipeDoneText}} Quinoa salat med sojamarinade

Tip

Quinoa er små glutenfri og proteinrige frø, der oprindeligt stammer fra Andesbjergene. Brug quinoa på samme måde som du bruger couscous, ris, perlekorn, bulgur mm.

Opskriften er udviklet af