Provencekrydret ribbenssteg

Sådan gør du

  • 1 Bed slagteren om at skære sværen af ribbensstegen.
  • 2 Læg stegen på en rist i en lille bradepande, drys overfladen med salt, peber og provencekrydderi.
  • 3 Hæld 2-3 dl vand i bunden af bradepanden og læg persillestilkene heri.
  • 4 Sæt kødet i en kold ovn.
  • 5 Tænd ovnen på 180 grader og steg kødet i ca. 1¾ time, til det er mørt og gennemstegt. Kog kartoflerne. Kog rosenkål og løg i letsaltet vand ca. 3 minutter.
  • 6 Skær peberfrugterne i terninger og kog også dem et kort øjeblik.
  • 7 Hæld kogevandet fra.
  • 8 Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad, dæk med stanniol og sæt det i ovnen 15-20 minutter. Si skyen op i en gryde og skum for fedt.
  • 9 Jævn let med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand og smag til.
  • {{recipeDoneText}} Provencekrydret ribbenssteg

Opskriften er udviklet af