Provence marineret skinkesteg

Sådan gør du

  • 1 Tænd kullene i en grillstarter.
  • 2 Stil en foliebakke på nederste rist i bunden af grillen og hæld de glødende kul rundt om.
  • 3 Læg øverste rist på og læg kødet på risten, over foliebakken.
  • 4 Læg låg på grillen og åbn spjældene i låg og bund.
  • 5 Lad kødet stege ca. 1½ time (centrumtemp. 65-70°).
  • 6 Læg evt. kødet på et par lag alufolie undervejs, hvis stegen er ved at blive sort i bunden.
  • 7 Lad kødet hvile 15 minutter.
  • 8 Læg løgene med skal ved siden af kødet, den sidste halve time (løgene er færdige når de er bløde).
  • 9 Pisk æggeblommer og citronsaft sammen.
  • 10 Pisk olien i lidt efter lidt. Pisk meget grundigt evt. med en lille tryllestav.
  • 11 Smag til med presset hvidløg, salt og peber.
  • 12 Skær forårsløgene i lange strimler og hæld kogende vand over.
  • 13 Skær stegen i tynde skiver og snør evt. en strimmel forårsløg omkring.
  • 14 Spis kødet og de bagte løg med aïoli og flûte.
  • {{recipeDoneText}} Provence marineret skinkesteg

Opskriften er udviklet af