Presset svinesylte fra Skagen

Sådan gør du

  • 1 Bed slagteren om at skære svær, ben og brusk af kødstykkerne, men få det hele med hjem.
  • 2 Kom kødet i en stor gryde sammen med svær, ben og brusk.
  • 3 Hæld kogende vand over, til kødet netop er dækket.
  • 4 Bring det i kog. Fjern skummet.
  • 5 Tilsæt krydderier.
  • 6 Kog ved lav varme under låg, til kødet er mørt, det tager ca. 1½ time.
  • 7 Tag kødet op, og køl det af i ca. 15 minutter.
  • 8 Skær kødet i 1 cm tykke skiver, og læg det helt tæt i bunden af en skål - sørg for, at der ikke er huller.
  • 9 Drys med salt og stødt sort peber med løs hånd.
  • 10 Læg et nyt lag kød ovenpå, gentag krydringen, et nyt lag kød, et nyt lag krydderier o.s.v.
  • 11 Pres kødet ned med en knyttet hånd.
  • 12 Si kogelagen, skum evt. for fedt, hvis lagen ikke er særlig salt, kan den koges ind.
  • 13 Læg husblasen i blød i koldt vand.
  • 14 Brug ca. 2½ dl kogelage, og smelt husblasen heri.
  • 15 Hæld lagen over sylten - den skal være dæk-ket, når den er i pres.
  • 16 Sæt den anden skål oven i sylten, så sylten er i let pres.
  • 17 Fyld øverste skål med vand eller noget andet tungt.
  • 18 Stil det i køleskab i minimum 12 timer.
  • 19 Skær rundt langs skålens kant, og vend sylten forsigtigt ud på et fad.
  • {{recipeDoneText}} Presset svinesylte fra Skagen

Opskriften er udviklet af