Potée Champenoise

Sådan gør du

  • 1 Bestil kødet hos slagteren 2-3 dage i forvejen.
  • 2 Sæt bønnerne i blød i rigeligt koldt vand.
  • 3 Stil dem i køleskab 10-12 timer, før de skal bruges.
  • 4 Sæt svineskank og kogestykke over i en gryde i koldt vand, så det netop dækker kødet - 1½-2 l vand.
  • 5 Bring vandet i kog.
  • 6 Fjern skummet. Lad kødet koge ved svag varme under låg i ca. 1½ time.
  • 7 Mærk om kogestykket er kogt, så kødet slipper evt. ben og brusk.
  • 8 Tag kogestykket op på en tallerken.
  • 9 Hæld iblødsætningsvandet fra bønnerne og kom dem i suppen, hvor de skal koge med ca. 1½ time.
  • 10 Når bønnerne har kogt med i 1 time, tilsættes de rensede grøntsager.
  • 11 Porrerne/forårsløgene bindes sammen med en kødsnor.
  • 12 Kålen skæres i kvarte.
  • 13 Grøntsagerne tages op efter ca. ½ time.
  • 14 Pølserne kommes i suppen og koger med, til de er netop kogte.
  • 15 Kogestykket lægges i suppen, så kødet kan blive varmt igen.
  • 16 Svineskanken skal koge i alt ca. 3 timer for at være mør.
  • 17 Svineskank, kogestykke og pølser tages op.
  • 18 Suppen smages evt. til med lidt salt.
  • 19 Servér suppen med de hvide bønner i en suppeskål eller en dyb tallerken.
  • 20 Drys med persille. Kødet og grøntsagerne skæres i passende stykker og serveres på en flad tallerken sammen med pølsen.
  • 21 Boller
  • 22 Opløs gæren i vand, som har stuetemperatur.
  • 23 Tilsæt saltet og halvdelen af melet.
  • 24 Kom mere mel i dejen.
  • 25 Ælt dejen godt.
  • 26 Lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • 27 Ælt dejen godt igennem og form 20 boller.
  • 28 Lad dem hæve på bagepladen i ca. 30 minutter.
  • 29 Pensl med æggeblomme eller sammenpisket æg, drys evt. med mel og lav en ridse i hver bolle.
  • 30 Bag bollerne ved 225 grader i 15-20 minutter.
  • 31 Bank på et par af bollerne - hvis det lyder hult, er de bagt.
  • {{recipeDoneText}} Potée Champenoise

Tip

I stedet for kålpølser kan bruges andre kogepølser.

Opskriften er udviklet af