Energiinformation

  • Protein 2 g.
  • Kulhydrater 18 g.
  • Fedt 4 g.
  • Energifor./ pers 366 kcal
  • Fedtenergi 30 %

Sådan gør du

  • 1

    Skrub eller skræl kartoflerne og skær dem, på langs, i tykke stave. Skyl dem under rindende vand i et dørslag. Kog dem, ca. 5 minutter, ikke helt møre. Tøm en køleskabshylde og tag den ud, læg et klæde på, og læg kartoflerne her. Når de er afkølet, stilles de på køl, ca. 1 time.

  • 2

    Varm rigeligt olie op i en stor gryde. Tjek, om olien er varm. Dette kan gøres med træenden af en tændstik, der skal syde når den dyppes i olien. Når olien er varm dybsteges pommes frites første gang let gyldne. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir og lad dem afkøle.

  • 3

    Lige inden de skal serveres, dybsteges de igen, til de er gyldne. Tag pommes frites op og anret dem med et drys salt. Så bliver de ikke sprødere.

     

  • {{recipeDoneText}} Pommes frites

Tip

Neutrale olie er: majsolie, solsikkeolie og vindruekerneolie, altså olier, der som sådan ikke smager af noget. Man kan dybstege og ovnstege pommes frites på mange forskellige måder, men vil man have den ægte vare må man som her lave dem fra bunden. Det er det hele værd.

Opskriften er udviklet af