Pocheret svinemøbrad - østers - malt - hasselnød

Sådan gør du

  • 1 Maltgele: hæld 1 dl øl i en gryde. Pisk agar agar ud i øllet.
  • 2 Tilsæt resten af øllet. Bring det i kog.
  • 3 Kog øl og agar agar igennem ved kraftig varme.
  • 4 Si det op i en form på ca. 5 x 10 cm.
  • 5 Stil det i køleskab til næste dag.
  • 6 Skær 12 tynde skiver af geleen på et mandolinjern, en osteskærer eller med en tynd skarp kniv.
  • 7 Maltsirup: kog øl, citronsaft og honning sammen.
  • 8 Kog det ind til konsistensen er som sirup.
  • 9 Dette kan evt. gøres dagen i forvejen.
  • 10 Husk at konsistensen bliver noget tykkere, når siruppen afkøles.
  • 11 Hæld evt. vand i, hvis den er blevet for tyk.
  • 12 Svinemørbraden: fjern sølvsenen, hvis den ikke er fjernet.
  • 13 Pak mørbraden i film og snør den med kødsnor.
  • 14 Bring rigeligt vand i kog i en sauterpande eller en stor gryde.
  • 15 Kom mørbraden i det kogende vand, som skal dække kødet.
  • 16 Træk sauterpanden fra varmen og lad mørbraden stå ca. 15 minutter under låg.
  • 17 Mørbraden skal gerne have en centrumtemperatur på ca. 62 grader, så er den rosa.
  • 18 Pak mørbraden ud og skær den i ca. 1 cm tykke skiver på langs.
  • 19 Skær skiverne i ens størrelse ca. 4 x 12 cm.
  • 20 Gem yderskiver, ender med mere til fx biksemad eller wokmad.
  • 21 Læg mørbradskiverne på tallerkener.
  • 22 Krydr kødet med groft salt og peber.
  • 23 Dryp kødet med hovedparten af hasselnøddeolien.
  • 24 Rist de hele hasselnødder på en pande eller læg dem i en varm ovn til skallen nemt falder af.
  • 25 Rul skallen af i et rent viskestykke.
  • 26 Hak evt. nødderne groft og drys med salt og lidt hasselnøddeolie.
  • 27 Drys nødderne på retten ved servering.ognbsp;Svampene dampes i hvidvin til den er kogt væk.
  • 28 Vend svampene i lun maltsirup før servering og smag til med salt og peber.
  • 29 Anret svampene på kødet.
  • 30 Pynt tallerkenen med salat.
  • 31 Østers og østerssuppe: åbn østerserne.
  • 32 Gem væden og læg dem på et klæde eller køkkenrulle.
  • 33 Rul en østers ind i en skive maltgele.
  • 34 Der skal være tre pr. kuvert.
  • 35 Anret dem på kødet ved servering.
  • 36 Kog østersvæden og 2 østers med hvidvin.
  • 37 Tilsæt cremefraiche. Blend det sammen.
  • 38 Varm det evt. igen, da det skal være meget varmt.
  • 39 Blend til sidst med lidt flødeskum.
  • 40 Smag til med salt og peber og servér straks i små glas.
  • {{recipeDoneText}} Pocheret svinemøbrad - østers - malt - hasselnød

Opskriften er udviklet af