Plankebøf med majs, salat og bagt kartoffel

Anne Larsen

Energiinformation

  • Protein 7 g.
  • Kulhydrater 14 g.
  • Fedt 3 g.
  • Energifor./ pers 681 kcal
  • Fedtenergi 24 %

Sådan gør du

  • 1

    Tænd ovnen på 200 grader.

  • 2

    Skrub kartoflerne og sæt dem i ovnen på risten – i en time.

  • 3

    Klip purløg tæt, og gem det til kartoflerne.

  • 4

    Fjern blade og tråde fra majs, kog dem i 7 min. i letsaltet vand.

  • 5

    Snit iceberg fint.

  • 6

    Rør skyr med rapsolie og smag det til med citron, salt, peber og let anstrøg af sukker. Dressingen skal ikke være sød, blot justeres i smagen med sødme.

  • 7

    Dup kødet tørt, krydr og steg eller grill det – steges i olivenolie og smør, først kort tid på begge sider, for høj varme og færdig 2-4 minutter på begge sider, til ønsket rødme.

  • 8

     Skær majskernerne fri fra kolben.

  • 9

    Skær to snit som et kryds i kartoflerne, tryk lidt på den, så den åbner sig.

    Anret kødet med majs, kartoffel med cremefraiche og purløg og salaten, vendt i skyr dressingen.

  • {{recipeDoneText}} Plankebøf med majs, salat og bagt kartoffel

Opskriften er udviklet af