Pizza med aubergine

Energiinformation

  • Protein 5 g.
  • Kulhydrater 17 g.
  • Fedt 2 g.
  • Energifor./ pers 674 kcal
  • Fedtenergi 23 %

Sådan gør du

  • 1 Gæren udrøres i 0,5 dl vand og der røres 2 spsk. mel i. Stil det lunt under et klæde i 30 minutter.
  • 2 Hæld det i en stor skål, sammen med 2 dl vand. Rør mel og salt i og ælt godt, til du har en fin ensartet elastisk dej. Fungerer fint med håndkraft eller i røremaskine. Del dejen i 4 kugler og læg dem lunt til hævning under et klæde i 2 timer.
  • 3 Læg tomaterne i en sigte, så en del af væden løber fra. Blend dem med tomatpuré og 1 spsk. olie og krydr med salt og peber.
  • 4 Tænd ovnen på 230 grader.
  • 5 Rul dejen ud. Fordel først tomat på de 4 pizza.
  • 6 Skær aubergine i tern og bland dem med osten og fordel det på de 4 pizza. Pensl kanterne med olie.
  • 7 Bag pizzaerne på bagesten, melet bageplade eller bageplade med bagepapir i ca. 12 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Pizza med aubergine

Tip

En del af melet, max. halvdelen, kan erstattes af fuldkornsmel. Pizza bør altid ledsages af en enkel grøn salat.

Opskriften er udviklet af