Pirogger med hvidløgskrydret kødfyld

Sådan gør du

  • 1 Rør gæren ud i lunkent vand.
  • 2 Tilsæt olie, salt og halvdelen af melet.
  • 3 Rør resten af melet i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen, men ikke er blevet for fast.
  • 4 Ælt dejen grundigt og stil den til hævning, mens kødfyldet tilberedes.Varm olien på en pande ved god varme.
  • 5 Kom kødet på panden og steg det i ca. 5 minutter, til kødet er stegt.
  • 6 Hak soltørrede tomater, hvidløg og basilikum meget fint.
  • 7 Tilsæt det til kødet sammen med salt og peber.
  • 8 Smag det til og sæt det til afkøling. Skær tomaterne i tynde skiver.
  • 9 Del dejen i 10 lige store stykker.
  • 10 Rul dem ud på et let melet bord til pandekager på størrelse med en lille spisetallerken.
  • 11 Læg dem straks på bagepapir, så de ikke skal flyttes én gang til.
  • 12 Tænd ovnen på 200 grader
  • 13 Fordel koldt/lunkent kødfyld ligeligt på den ene halvdel af hver pandekage uden at gå helt ud til kanten.
  • 14 Læg 2 tomatskiver på hver.
  • 15 Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel.
  • 16 Pensl evt. piroggerne med sammenpisket æg.
  • 17 Bag piroggerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
  • 18 Spis de rå grøntsager til.ognbsp;
  • {{recipeDoneText}} Pirogger med hvidløgskrydret kødfyld

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier