Sådan gør du

  • 1 Smuldr gæren i en stor skål.
  • 2 Tilsæt 2 dl lunken vand, olie og salt. Kom fuldkornshvedemelet i, og derefter hvedemelet lidt efter lidt.
  • 3 Slå og ælt dejen godt.
  • 4 Ælt dejen færdig på bordet.
  • 5 Rul dejen til en pølse.
  • 6 Del den i 8 stykker og rul hvert stykke ud til en cirkel.
  • 7 Læg bagepapir på en bageplade og tænd ovnen på 225 grader.
  • 8 Skær porrerne i tynde skiver.
  • 9 Skær tomaterne i tynde både.
  • 10 Skær skinken i tern.
  • 11 Kom olie i en gryde.
  • 12 Svits porrer og tomater i gryden under omrøring.
  • 13 Kom skinketernene i gryden og rør.
  • 14 Basilikum, salt og peber kommes i gryden og det hele koges i 5 minutter.
  • 15 Fordel fyldet på de 8 dejcirkler.
  • 16 Drys ost over fyldet.
  • 17 Fold dejen over fyldet og luk godt sammen.
  • 18 Lad piroggerne hæve 10 minutter.
  • 19 Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 minutter.
  • {{recipeDoneText}} Pirogger

Tip

Køb evt. skinke skåret i tern. Opskriften er udarbejdet af Kirsten Marie Pedersen og Hanne Birkum Petersen.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier