Pirog med rejer og grønne asparges

Sådan gør du

  • 1 Knæk den træede nederste del af de grønne asparges, og kassér.
  • 2 Skær de grønne asparges i tynde skiver.
  • 3 Hak rejerne groft, bland de grønne asparges med rejer og dild.
  • 4 Krydr med salt og peber.
  • 5 Drys lidt mel på bordet, rul butterdejen tyndt ud.
  • 6 Skær efterfølgende butterdejen i firkanter på 6x6 cm.
  • 7 Kom en lille skefuld fyld i midten.
  • 8 Pensl lidt vand langs kanten af butterdejen og fold dejen sammen til en trekant.
  • 9

    Luk den ved at trykke kanterne med en gaffel, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

  • 10 Pensl med sammenpisket æg og bag piroggerne ved 200° i 12-15 min.
  • 11 Halvér løg og hvidløg og snit dem i tynde skiver.
  • 12 Rist løg og hvidløg i nogle min. i en gryde med olivenolie.
  • 13 Tilsæt karry og spinat og rist i 1 min. mere.
  • 14 Krydr med salt og peber og tag gryden af varmen.
  • 15 Drys lidt mel på bordet og rul butterdejen tyndt ud, til den måler ca. 28x10 cm.
  • 16 Fordel fyldet på dejen med 1 cm’s afstand til kanten og drys med revet ost.
  • 17 Skær den rå butterdej med fyld en gang på tværs og 5-6 gange på langs, så det bliver små stykker.
  • 18 Bag butterdejsstykkerne i 15 min ved 200°, til de er sprøde og gyldne.
  • {{recipeDoneText}} Pirog med rejer og grønne asparges

Opskriften er udviklet af