Piratburger med kylling og peberfrugtcreme

Sådan gør du

  • 1 Læg kyllingebrystfileterne på et plastikskærebræt.
  • 2 Dæk dem med en opsprættet plastikpose og bank dem ud til ca. 1 cm’s tykkelse med en kagerulle eller kødhammer.
  • 3 Sæt fileterne i køleskabet.
  • 4 Tænd ovnen på 225°.
  • 5 Lav peberfrugtcremen: Kom mandlerne i en blender eller foodprocessor, og blend dem til mandelmel.
  • 6 Skær peberfrugten i mindre stykker, hak hvidløget.
  • 7 Kom begge dele i blenderen til mandelmelet sammen med eddike, citronsaft, paprika, evt. lidt stødt chili, olivenolie, sukker, salt og peber.
  • 8 Blend til en homogen creme.
  • 9 Smag evt. til med mere salt, peber, sukker og eddike.
  • 10 Læg parmaskinken på en bageplade med bagepapir og bag skiverne i ca. 5 min., til de er sprøde.
  • 11 Tag skinken ud og skru ovnen ned til 200°.
  • 12 Varm en pande op til den er meget varm, tilsæt olivenolie og steg kyllingefileterne i ca. 5 min. på hver side.
  • 13 Kødet skal være gennemstegt og kødsaften helt klar.
  • 14 Krydr med salt og peber.
  • 15 Klargør grøntsagerne, mens kyllingen steger:
  • 16 Skær avocadoen i tynde både og tomaterne i skiver, og vask og tør salatbladene.
  • 17 Flæk burgerbollerne og lun dem i ovnen et par min.
  • 18 Smør bollerne med en skefuld peberfrugtcreme og læg så salat, kylling, tomat og avocado på hver underbolle.
  • 19 Top med sprød parmaskinke.
  • 20 Læg overbollerne på burgerne, stik forsigtigt et piratflag i hver burger, og servér straks.
  • {{recipeDoneText}} Piratburger med kylling og peberfrugtcreme

Tip

Hvis du vil servere tilbehør til burgerne, er halve kogte majskolber et sundt alternativ til pomfritter eller bagte kartoffelbåde. Kog kolberne i god tid, og lad dem køle lidt af, så børnene kan holde på dem uden at brænde fingrene.  

Opskriften er udviklet af