Pestostegt Filet Royal med ovnbagte rabarber, baconsvøbte asparges og marinerede kartofler

Servering til -{{root.ingredientCurrent}} personer+

{{group.name}}

  • {{ingredient.amount}} {{ingredient.unit}}
    {{ingredient.name}}
    På tilbud i {{ingredient.note}}

Sådan gør du

  • 1 Kødet: dup kødet tørt med køkkenrulle.
  • 2 Krydr med salt og peber.
  • 3 Varm olien på en pande ved god varme.
  • 4 Brun hurtigt kødet på alle sider.
  • 5 Læg kødet i et ovnfast fad.
  • 6 Smør kødet på oversiden med pesto og stil det i en kold ovn.
  • 7 Tænd ovnen på 160 grader og lad kødet stege i 30 - 40 minutter til centrumtemperaturen er 60 grader.
  • 8 Skær kødet i tynde skiver ved servering.
  • 9 Server evt. sky og pesto fra det ovnfaste fad til.
  • 10 Marinerede kartofler: skær kartoflerne i tynde skiver.
  • 11 Hak rødløget fint og skær de soltørrede tomater i strimler.
  • 12 Rør en marinade af hvidvinseddike, olie, sukker, salt og peber.
  • 13 Hæld den over kartofler, tomater og rødløg.
  • 14 Smag til med hakkede krydderurter.
  • 15 Stil kartoffelsalaten i køleskabet indtil servering.
  • 16 Pynt fad eller tallerkner med lidt krydderurter ved servering.
  • 17 Ovnbagte rabarber: skær rabarber og forårsløg i stykker på ca. 1 cm.
  • 18 Læg dem i et ovnfast fad og fordel honningen over.
  • 19 Stil det i ovnen ved siden af kødet ved 160 grader i 5 minutter.
  • 20 Tag fadet ud af ovnen, vend rundt i blandingen og bag den i yderligere ca. 5 minutter til rabarberne er bløde.
  • 21 Smag til med salt og peber.
  • 22 Baconsvøbte asparges: knæk rodenden af aspargeserne.
  • 23 Fordel dem i otte bundter.
  • 24 Læg et bundt asparges ved siden af hinanden på bageplade med stanniol.
  • 25 Rul en skive bacon rundt om hver bundt.
  • 26 Stil det øverst i ovnen under grill eller ved 250 grader, og steg til baconen er gylden.
  • 27 Vend bundterne og steg til baconen er gylden.
  • {{recipeDoneText}} Pestostegt Filet Royal med ovnbagte rabarber, baconsvøbte asparges og marinerede kartofler

Tip

I stedet for Filet Royal kan bruges svinekam uden svær eller skinkemignon. Hvis du ikke har kogte kartofler, kan du koge kartofler, så snart kødet er sat i ovnen. Kartoflerne kan sagtens kommes lune i dressingen. Vent med de hakkede krydderurter til kartoflerne er blevet næsten kolde. Kartoffelsalaten kan laves flere timer i forvejen og opbevares i køleskab indtil servering.

Opskriften er udviklet af

Opskriftskategorier