Pestofyldt ribbenssteg med sommerurter

Sådan gør du

  • 1 Bed slagteren fjerne ben og brusk og skære en lomme i kødets længde samt ridse sværen med ½ cm’s mellemrum.
  • 2 Lommen skæres, så der stadig er 3 cm kød tilbage i hver side.Hæld kogende vand over tomaterne og udblød dem i 10 minutter.
  • 3 Hæld vandet fra, dryp godt af og skær dem i små terninger. Kog hvidløgene i vand i 2 minutter.
  • 4 Tilsæt persille uden stilke og kog videre i 2 minutter.
  • 5 Hæld vandet fra, afkøl i iskoldt vand, dryp af og tryk væden godt af i køkkenrulle eller viskestykke. Hak persille, hvidløg og basilikum groft og bland det med tomaterne, salt og pinjekerner..
  • 6 Fordel pestoblandingen i lommen i kødet.
  • 7 Læg kødet på risten i en lille bradepande med stanniol i bunden.
  • 8 Drys sværen med groft salt.
  • 9 Stil kødet i nederste del af en kold ovn.
  • 10 Tænd ovnen på 200 grader og lad kødet stege ca. 1½ time, til det er gennemstegt.
  • 11 Mærk efter med en kødnål, kødsaften skal være klar.
  • 12 Tag stegen ud af ovnen. Skær grøntsagerne i tynde ensartede stave og kog gulerødderne 3 minutter, squashen 1 minut og forårsløgene ½ minut i letsaltet vand.
  • 13 Hæld vandet fra.
  • 14 Pisk dressingen sammen med 1 spsk vand.
  • 15 Basilikum hakkes fint.
  • 16 Hæld dressingen over grøntsagerne.
  • {{recipeDoneText}} Pestofyldt ribbenssteg med sommerurter

Opskriften er udviklet af